اجرای مجازی سازی و راهکار های مدیریت یکپارچه و پشتیبانگیری سیستماتیک

معرفی مزایا و معایب تکنولوژی مجازی سازی

جهت پایه گذاری زیرساخت یک شبکه و ارائه سرویس های تحت شبکه مبتنی بر ویندوز و یا لینوکس ناگذیر به استفاده از چندین سیستم عامل و اپلیانس می باشیم . در واقع برای هر سرویس حداقل یک کامپیوتر مجهز به سیستم عامل مورد نیاز است . البته سیستم عامل های سرور قادرند که چند سرویس را بصورت همزمان پشتیبانی کنند ولی بدلایل امنیت و بالا بردن ضریب اطمینان توصیه می شود که روی یک سرور فقط یک سرویس و وظیفه ارائه گردد . در این صورت با از کار افتادن یک سرور کمترین آسیب به زیر ساخت شبکه شما وارد می آید . در واقع در راهکارهای حرفه ای برای ارائه یک سرویس جهت بالا بردن ضریب اطمینان و کارایی از چند سرور  استفاده می شود که بصورت همزمان ارائه یک سرویس را ارائه می دهند .

در عمل اضافه کردن یک کامپیوتر سرور هزینه های زیادی شامل هزینه خرید اولیه ، هزینه قطعات مصرفی و نگهداری ، تامین تغذیه پایدار ، تامین فضای مورد نیاز دارای استانداردهای اتاق سرور شامل کنترل و پایش شرایط محیطی ، امنیت ، ایمنی و دمای کنترل شده را بر شما تحمیل می کند .

با پیشرفت تکنولوژی سخت افزارها سرور با قدرت پردازش و منابع سخت افزاری قدرتمندی در دسترس قرار گرفت که بسیار بیشتر از آن بود تا فقط جهت ارائه یک سرویس از آن استفاده شود .

مباحثی از این دست باعث شد تا تکنولوژی های جدیدی در قالب مجازی سازی ارائه گردد تا به کمک آنها استفاده بهینه تر و معقول تری از منابع سخت افزاری در دسترس انجام گیرد .

در ذیل به برخی از مزایای تکنولوژی مجازی سازی می پردازیم .

مزایای مجازی سازی
مزایای مجازی سازی

کاهش هزینه:

در مطلب قبل گفتیم که به دلیل لزوم بالا بردن ضریب اطمینان وپایداری و امنیت سرویس ها و اطلاعات و بمنظور مدیریت بهتر و قابلیت انعطاف پذیری بالاتر و همچنین تسهیل در اموری چون بروزرسانی و پشتیبانگیری نیاز است که جهت هر سرویس از حداقل یک سسیستم عامل سرور جداگانه استفاده نمائیم و همچنان افزودن سرور های فیزیکی جدید مستلزم تحمیل هزینه های اضافه به سازمان می گردد . اما تکنولوژی مجازی سازی با استقرار یک سیستم عامل هایپروایزر روی سخت افزار سرور فیزیکی بستری ایجاد می کند تا سیستم عامل های سرور بتوانند روی این بستر بصورت مجازی نصب گردند . به اینصورت روی یک سرور فیزیکی تعدادی سرور بصورت مجازی راه اندازی میگردند که بر اساس نیاز به هر یک بخشی از منابع سخت افزاری سرور فیزیکی اختصاص می یابد که می تواند این اختصاص منابع بصورت اختصاصی و ثابت یا اشتراکی و متغیر صورت گیرد .  در نتیجه تعداد سرور های فیزیکی برای پیاده سازی شبکه کمتر شده و هزینه های خرید و نگهداری و همچنین هزینه های ایجاد فضای اتاق سرور که شامل کنترل های محیطی و تامین امنیت فیزیکی، برق مصرفی و … به همین نسبت کاهش می یابد .

اشغال فضای کمتر:

مسلماً زمانی که شما از چنیدن سرور برای مدیریت شبکه استفاده می کنید نیاز به یک اتاق سرور بزرگ و چندین Rack برای قرار دادن این سرور ها و سازماندهی آنها خواهید داشت. اما زمانی که تمامی این سرورها در غالب یک یا دو سرور قدرتمند راه اندازی شود شما فضای کمتری را اشغال خواهید نمود.

مصرف برق کمتر:

کاهش مصرف برق.، به این صورت که یک سرور مقدار مشخص کمتری برق در مقابل چنیدن سرور استفاده می کند. علاوه بر این برای سیستم سرمایشی شما می توانید از یک دستگاه خنک کننده کوچک تر استفاده کنید.

بالا بردن امنیت:

زمانی که شما تمامی سرورها را تحت یک سرور خاص راه اندازی می کنید تامین امنیت فیزیکی و نرم افزاری را به سادگی می توانید فراهم کنید.

پشتیبانگیری آسان تر :

شما زمانی که راهکارهای مجازی سازی را پیاده  می کنید به سادگی می توانید از سرورهای مجازی حتی در زمانی که روشن و در حال سرویس دهی می باشند نسخه پشتیبان  تهیه کنید و آنها را بازیابی کنید.

قابلیت های HA و FT و …

با پیاده سازی مجازی سازی در شبکه می توانیم از قابلیتهای همچون fault telorance  و high avalibility و … که در جای خود به توضیح مزایای استفاده از آنها خواهیم پرداخت پیاده سازی نمود که بدون مجازی سازی عملا این مباحث مهم و کاربردی در دسترس نخواهند بود . در نظر بگیرید که شما 4 سرور فیزیکی در اختیار داشته باشید که بصورت مجازی روی هر کدام از آنها 10 عدد سرور مجازی نصب کرده و در مجموع 40 سرور مجازی دارید که هر کدام سرویسی را در شبکه شما ارائه می کنند . اگر یکی از سرورهای شما بطور کلی از بین برود قائدتا می بایستی 10 سرویس شما از دسترس خارج گردند . مثلا مدیر شرکت در حال چک کردن نامه هایش در اتوماسیون اداری باشد و سرور اتوماسیون از دسترس خارج شود . در صورت پیاده سازی صحیح بستر مجازی سازی شده در صورت حذف یک سرور فیزیکی بگونه ای ماشین های مجازی روی آن به روی سرور های دیگر منتقل می گردد که هیچ سرویسی از دسترس خارج نمی شود و فقط منابع سخت افزاری جایگزین می شوند . مدیر شما همچنان نامه هایش را چک می کند و حتی متوجه اشکال پیش آمده نخواهد شد .

سهولت در مانیتورینگ

با پیاده سازی مجازی سازی راهکارهای جامع مانیتورینگ شبکه طراحی شده بر مبنای این تکنولوژی به سادگی در دسترس قرار می گیرند که گامی بلند در جهت نگهداری سیستماتیک شبکه می باشد .

مدیریت متمرکز:

مهمترین نکته در مجازی سازی امکان پیاده سازی مدیریت متمرکز می باشد که خود مزایای بیشماری را دراختیار شما می گذارد . این تکنولوژی نفر ساعت مورد نیاز جهت مدیریت شبکه را به حداقل می رساند در عین حال ادمین شبکه نیازمند داشتن مهارت و دانش بالاتری خواهد بود .

استفاده بهینه تر از سخت افزارههای موجود

اجرای مجازی سازی باعث می شود شما قادر باشید حداکثر استفاده را از منابع سخت افزرای مانند CPU و RAM و STORAGE و NETWORK داشته باشید و در لحظه بصورت پویا منابع سخت افزاری را بین ماشین های مجازی توزیع نمائید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *